Varasin meille ensimmäisen ajan Vanhasta Tarinasta ja ihan vatsan pohjasta kouraisi...ensi lauantaina siis aloitetaan. Niin se talvi meni ja välineet kaivetaan taas varastosta. Mailat jäi pesemättä syksyllä ja kenkien pohjissa on vielä viime kesän ruohot...mutta onkohan mitään tallella viime kesän lyönneistä, vai onko kaikki aloitettava uudestaan - pahaa pelkään! HCP 38 nyt.

1.) 5.5.2007 Lauantai klo 16.30 VT
Kiva kevätsää, + 8, puolipilvistä, melkein aurinkoista.Tultiin ajoissa rangelle ja kyllä vähän jännitti, että osunko edes palloon. Ämpärillisen jälkeen totesin, että jotain oli jäänyt viime kesästä selkäytimeen. Eli oikeastaan jatkan juuri siitä, mihin viime syksynä jäin. Mukanamme kaksi n. 15 hcp-pelaajaa. Emme täyttäneet edes tuloskortteja, koska olimme päättäneet "vain katsastaa, että miten kulkee". Ja kyllä se kulki. Pelasin suurinpiirtein omaan tasoitukseeni (eli mitään hiljaista kehittymistä talven aikana ei ollut tapahtunut;).
Edelleen samat kehittymistavoitteet tälle kesälle: lähipeli! Erityisesti chipit! Putit nimittäin kulki yllättävän hyvin. Pariin vesiesteeseen tietenkin ja pariin bunkkeriin, josta pääsin pois yhdellä lyönnillä! Yllättävää! Viime kesänä oli jatkuva parantamisen paine päällä. Nyt olen päättänyt, että pelaan liikunnan ja ulkoilun vuoksi ensisijaisesti ja jos siinä sivussa kehityn, niin sekään ei haittaa. Ilman tuloskorttia pelaaminen tuntui jotenkin rennolmalta, se myös mahdollistaa jotenkin helpommin pallon ottamisen pois pelistä kesken kaiken, kun ei tarvitse vetää viivaa tuloskorttiin. Tosin tällä kierroksella ei tullut tarvetta luovuttaa kertaakaan.
Lopetimme Timon kanssa 15 väylän jälkeen ja kyllä tuntui kropassa talven löhöilyt ja liikkumattomuus! Ja taas kerran tuli todistettua, miten hyvää liikuntaa golf on.
Ai niin - tämä oli ensimmäinen savuton kierroksemme, sillä lopetimme tupruttelun vuoden vaihteessa. Kyllähän sitä olis ollut kiva väyläkioskilla...

2.) 7.5.2007 Maanantai klo 19.10 VT

Lämpöisessä kevätsäässä täydelle ja vähän ruuhkaisellekin kentälle puolikasta kierrosta kiertämään. Pieni kiireen tuntu haittasi, kun kaksi pelaajaa hengitti niskaan koko ajan. Parilla griinillä laitoin suosiolla pallon taskuun. Kortteja ei täytetty. Kunhan nyt käytiin huvin vuoksi tuntumaa hakemassa. Tulipahan ulkoiltua pari tuntia sohvalla löhöämisen sijasta.

3.) 8.5.2007 Tiistai klo 18.00 VT

Sateisessa säässä toiveikkaana Tarinaan ajettiin ja kierrettiin 4 väylää ja sitten märkänä ja viluissamme kotiin.
 

4.) 9.5. 2007 Keskiviikko klo 16.40 VT

Kiireessä, tosi kiireessä, Tarinaan sateisessa säässä. Siellä jo Harri odotti lähtöpaikalla, samoin toinen fleettiimme lähtevistä pelaajista. Vielä piti ehtiä vaihtaa housut ja kengät. Juoksujalkaa aloituspaikalle, pallo tiille ja repäisy! Vasemmassa olkapäässä tuntui juilivan, mutta ei muuta kuin pallon perään. Ja sitten kun sitä varoi olkapäätään, niin swingihän muuttuu ihan ihmeeliseksi...ja homma oli kaikkea muuta kuin nautintoa. Olkapäätä alkoi särkemään ja parestetica meralgiakin ilmoitteli itsestään, joten katsoin parhaimmaksi lopettaa "hyvään sään" aikana ja lopetin kolmannen reiän jälkeen. Timo ja Harri jatkoivat vielä puolikkaan.

5.) 13.5.2007 Sunnuntai, äitienpäivä, klo 12.40 UT

Vihdoinkin kaunista, puolipilvistä, + 8, tyyntä. Oltiin hyvissä ajoissa kentällä ja lähtöömme ei ollut ilmoittautunut muita, joten kahdestaan päästiin nauttimaan äitienpäivägolffista. Lyönnit eivät kylläkään häävisti kulkeneet, toppeja ihan jatkuvasti.Mutta fiilis oli muutoin erinomainen. Vihdoinkin ensimmäinen täysi kierros edessä. KUNNES kolmannella reiällä Timo kävi ottamaan palloa kupista ja.........ja sen housut REPESI! n. 40 cm repeämä pakaran päältä reiteen...eihän siinä muu auttanut kuin lähteä kotiin. En uskaltanut nauraa niin paljon kuin olisi mieli tehnyt. Siis ei vieläkään täyttä kierrosta....mutta onneksi edessä on pitkä, kuuma kesä! ps. Suomi VOITTI hopeaa jääkiekon MM-kisoissa.

6.) 15.5.2007 Tiistai, klo 7.00, UT

Vihdoinkin kesän ensimmäinen täysi kierros. Kivassa, aurinkoisessa säässä kahdestaan Timon kanssa kierrettiin Uusi Tarina. Oikein tuloskorttiakin täytettiin. Silti itse olin sillä fiiliksellä, että "tämä ei ole vielä täyttä totta, vaan talviunesta herättelyä" ja sen mukaisia olivat myös lyöntini. Etuysillä ihan vakiotuloksena 7-8, jopa 10. Mutta sitten selvästi takaysillä alkoi "lihakset lämmetä" ja lyöntimäärä oli keskimäärin 6-7 / väylä ja sehän vastaa suurinpiirtein mun omaa tasoitustani 38. Eli toivo elää...

7) 16.5. 2007 Keskiviikko, klo 19.00, VT

Tuulisessa säässä, siis TODELLA tuulisessa säässä (jopa 20 m/s) lähdettiin kiertämään vanhaa, joka oli laitettu talvigriineille. Eli puttaukset jätettiin väliin. Nopeasti edettiin ja tosiaankin vain harjoitusmielellä palloa räiskittiin - rennosti. Kierrettiin 7 väylää.
 

8) 17.5. 2007 Helatorstai, klo 15.00, VT

Puolipilvisessä, lopulta aurinkoisessa, mutta edelleen tuulisessa säässä Vanhalle, joka oli oikeastaan tyhjä Uuden ollessa täpötäysi. Mukaamme lähti rva hcp 24 ja kolmisin kierrettiin talvigriinejä läpi koko kierros. Meno oli rentoa ja lyönnitkin onnistuivat oikeastaan yllättävän hyvin, ja sehän johtuu siitä, että ei pelata griinille ja putata, joten eihän se edes tunnu oikealta golffilta. Kolmessa tunnissa oli Vanha kierretty ja kyllä alkoi jo väsymys painaa 15 väylän kohdalla. Varsinkin kun kannettiin bägit eikä oltu edes mitään evästä otettu mukaan.
 

9) 18.5. 2007 Perjantai,  klo 17.00, UT

Töistä suoraan kentälle. Mukaamme lähti kaksi junioria. Ensimmäinen aloituslyöntini onnistui upeasti. Suoraan ja pisimmälle, mitä olen koskaan lyönyt. Olin itsekkin hämmästynyt, että miten se nyt tolleen lähti. En kuitenkaan jäänyt sitä mielessäni analysoimaan, koska lyödessäni tunsin inhottavaa juilimista alaselässä. Alkulämmittelyt olivat taas jääneet vähille, kun töistä suoraan tuli lähdettyä, eikä aloitusta odotellessa tehdyt lämmittelyt nähtävästi kuitenkaan riitä saamaan lihaksia tarpeeksi lämpöiseksi. No jatkettiin tietysti eteenpäin ja mun lyöönit olivat kyllä suoraan sanottuna sitä sun tätä. Yksikään aloitus ei tuon ensimmäisen jälkeen lähtenyt lähellekään yhtä hyvin kuin joskus on lähtenyt. Mailat tuntuivat painavilta ja jokainen swingintapainen liike tuntui väkinäiseltä, vaikka varsinaista kipua ei tuntunut missään.
 

Väyllällä 12 kävin chippaamaan griinille ja jalat meinasivat mennä alta. Ihan mieletön kipu ristiselässä. Siihen jäi minun kierrokseni. Kuljin poikien kanssa kentän loppuun...vähän huolestuneena.

19.5. 2007 lauantai, klo 15.00 UT

Timo lähti Harrin kanssa, koska kotona venytyksiä tehdessäni tunsin taas sen saman juilimisen ja katsoin parhaimmaksi jäädä kotiin, eikä lähteä kentälle tilannetta pahentamaan. Kyllä otti päähän!

21.5.2007 Timo oli Harrin kanssa Tahkolla

10) 22.5.2007 tiistai, klo 19.10 VT

Kivassa säässä kierrettiin Timon kanssa kahdestaan Vanhan 10 väylää. Minulla selkä edelleen kipeä, joten lyönnit siis sitä sun tätä. Avaukset ei onnistu ollenkaan ja pituutta puolet entisestä, mutta ei haittaa, koska ilma ja seura oli hyvät. Kuitenkin, jotenkin edelleen on sellainen tunne, että tää ei ole alkanut ihan oikeasti (siis tosissaan). Ehkä sitten kun alkaa kesäloma ja voi keskittyä pelkästään golffiin ja on aikaa kiertää täysiä kierroksia, niin pääsee tosi fiilikseen.

11) 24.5.2007 keskiviikko, klo 17.10 UT

Töístä suoraan Tarinaan. Vaatteiden vaihto parkkipaikalla. Mukaamme lähti Erkki hcp 17 ja jotain. Tuulista, pilvistä, mutta melko lämmintä. UT:n ensimmäinen väylä menee aina lämmittelyyn (toisin kuin Vanhan). Olen jo niin tottunut siihen, etten alle 9:llä selvitä sitä väylää, että se ei minua haittaa. Ihmeen hyvin kulki, vaikka selkää vihloi edelleen. Löysin jotain uutta rautalyönteihin - pallot nousee ja lentää suoraan. Hybridillä sinnikkäästi aina kokeilen., vaikka tiedän, että se pilaa mun ehkä muuten hyvän tuloksen. Opinkohan koskaan lyömään sillä? Chipit voin lyödä vaikka männynkarahkalla. 

Kenttä oli täynnä ja pientä odottelua silloin tällöin. Melkein neljän tunnin lenkki tuli taas tehtyä. 13.väylällä yleensä viimeistään alkaa pieni väsymys näkyä lyönneissä näin alkukaudesta, mutta ihanaa taas nähdä kuinka kunto kasvaa kesän myötä... 
 

12)